WoordmemorySoftware voor het Onderwijs

 • Systeem Eisen

  : IBM PC of 100% compatible
  : Windows 98/ME/2000/XP/Vista/7..10
  : Scherm, min. 1024 x 768 pixels
  : Min. 10 MB vrije ruimte op schijf
  : Internet Explorer 6.0 of hoger

Inleiding

Woordmemory is een variant op het bekende spel memory met het omdraaien van kaartjes met afbeeldingen. In dit spel gebruiken we i.p.v. afbeeldingen een combinatie van 3 woorden die iets met elkaar te maken hebben, b.v. Nederland, Rotterdam en Euromast / fiets, zadel en stuur / televisie, antenne en beeldscherm. Deze onderwerpen kunt u zelf samenstellen en een eigen combinatie maken van de woorden die bij elkaar horen. Ieder onderwerp heeft dus 30 woorden. Bij dit gratis programma zijn een aantal voorbeelden (onderwerpen) en achtergronden (wallpapers) bijgevoegd om het spel direct uit te proberen.

Na de start hebt u een aantal seconden (zelf in te stellen) de tijd om de oplossing te bekijken waarna de kaartjes weer worden omgedraaid. De tijd dat alle 10 kaartjes in de juiste volgorde zijn omgedraaid is tevens de score van de speler. Deze score plus naam v/d speler wordt in een hoogstscorelijst bijgeschreven. Dit spel is met name geschikt om het geheugen te trainen en natuurlijk om samen een gezellige avond door te brengen.

Download

U kunt dit programma hier gratis downloaden. Kijk ook op de filatelie pagina voor informatie over het verzamelen van postzegels.