Spelen met taalSoftware voor het onderwijs

 • Systeem Eisen

  : IBM PC of 100% compatible
  : Pentium min. 200 MHz
  : Windows 98/ME/2000/XP/Vista/7..10
  : Scherm, min. 1024 x 768 pixels
  : Min. 10 MB vrije ruimte op schijf
  : Internet Explorer 6.0 of hoger

Inleiding

Spelen met taal is speciaal ontworpen voor het lager- en voortgezet onderwijs. Met dit programma kan op speelse wijze worden omgegaan met de Nederlandse taal door middel van een proefwerk, een quiz en en twee taal spelletjes. We hebben de mogelijkheid om met behulp van de ingevoerde woorden te testen of een leerling deze goed beheerst. Alvorens dit programma te gaan gebruiken moeten we eerst de database of bibliotheek gaan vullen met woorden voor de taal onderwerpen en vragen en bijbehorende antwoorden voor de quiz gaan invoeren. Het programma is uitermate geschikt voor het overhoren van vertalingen. Als extra is een variant van het bekende spel Lingo bijgesloten in een eenvoudige uitvoering. De database en de quiz kunnen uiteraard op verschillende manieren worden afgedrukt. In het instellingsmenu kunnen verschillende onderdelen worden gewijzigd en aangepast zoals het aantal vragen bij de quiz en het proefwerk en het aantal keren dat een antwoord fout mag worden beantwoord bij het proefwerk en de keuze uit de woordlijsten.

Informatie & registratie

In de demo-versie van Taalspel zijn er een aantal beperkingen t.a.v. het saven en afdrukken. De prijs van dit programma is slechts € 7,50 Door overmaking van dit bedrag op onderstaand rek.nr., t.n.v. J.Dickmann, Doetinchem onder vermelding van Taalspel en uw e-mail adres wordt het registratie-nummer via e-mail naar u toegezonden. Het ontvangen registratie-nummer moet worden ingevoerd in het programma onder de button Registratie. Wilt u meer informatie of wilt u dit bedrag op een andere manier overboeken of versturen neem dan contact op via e-mail met.... jos@dickmann.org

Download

Om het programma eerst uitvoering uit te proberen alvorens tot de aankoop over te gaan kunt u hier de demoversie downloaden. Kijk ook op de filatelie pagina voor informatie over het verzamelen van postzegels.

Rekening nummer : 92.40.50.977
IBAN nummer : NL11ABNA0924050977
BIC nummer : ABNANL2A