Mp3tagsMusic Software

 • Systeem Eisen

  : IBM PC of 100% compatible
  : Pentium min. 200 MHz
  : Windows 98/ME/2000/XP/Vista/7..10
  : Scherm, min. 1024 x 768 pixels
  : Min. 10 MB vrije ruimte op schijf
  : Internet Explorer 6.0 of hoger

Inleiding

Van mp3-bestanden die u downloadt of van andere bronnen overneemt, herkent en toont uw draagbare speler of afspeelprogramma niet altijd de artiest, de songtitels, het genre, enzovoort. Dit komt omdat deze bestanden niet altijd netjes alle tags bevatten die zichtbaar zijn. Met dit programma kunt u deze tags binnen in een mp3-bestand bijwerken. Tags zijn de eerste of laatste 128 bytes van een mp3-bestand beginnend met de naam TAG waarin de gegevens van een song opgeslagen zijn, zoals titel, naam artiest, naam van het album, jaar van uitgifte, tracknummer enz.

De tag (versie ID3v1) biedt slechts plaats aan 30 bytes voor titel, artiest, album en een "comment", 4 bytes voor het jaar, en een byte om het genre aan te geven uit een lijst van 80 namen. (Winamp breidde later deze lijst uit naar 148 namen). Lange liedjes- en albumtitels werden zonder meer afgebroken. Verder zit er een mogelijkheid in om complete mappen met inhoud te copyeren of te verplaatsen. Dit programma is geheel gratis en wordt u aangeboden door de website City Promotie.

Download

U kunt het programma gratis downloaden en gebruiken. Kijk ook op de filatelie pagina voor informatie over het verzamelen van postzegels.