Kwartet DesignerGrafische Software

 • Systeem Eisen

  : IBM PC of 100% compatible
  : Pentium min. 200 MHz
  : Windows 98/ME/2000/XP/Vista/7..10
  : Scherm, min. 1024 x 768 pixels
  : Min. 10 MB vrije ruimte op schijf
  : Internet Explorer 6.0 of hoger

Inleiding

Iedereen heeft er wel een in huis, het al oude kwartetspel. Het is begonnen als een spel bedoeld voor kinderen maar al snel nam het bedrijfsleven deze vorm aan voor reclame doeleinden. Het is bij veel bedrijven, verenigingen en vooral bij gemeenten een doeltreffende manier om haar visie naar buiten te brengen. En natuurlijk is het een prachtige reclameuiting. Het wordt daarom dan ook veel gebruikt als relatiegeschenk met name voor deze bedrijven. Over de geschiedenis van het kwartetspel is weinig bekend. Vermoed wordt dat het een oer-Hollands spel is, maar zeker is dit niet. Het kwartetspel bestaat meestal uit 9 x 4 kaarten oftewel 9 kwartetten. Dit kan natuurlijk varieren per spel. De afbeeldingen op de spellen geven vaak een duidelijk beeld van het jaar dat een bepaald kwartetspel is gemaakt. Je krijgt een aardig idee van het wereldbeeld van die tijd. Met dit programma Kwartet Designer kunt u nu zelf op eenvoudige wijze een kwartetspel ontwikkelen met uw eigen foto's. Op deze manier kan een compleet kwartetspel in minder dan 15 minuten worden gemaakt.

Mogelijkheden

 • Mogelijkheid voor het ontwerpen met alleen maar plaatjes speciaal voor kinderen.
 • Bibliotheek met verschillende achtergronden (rugzijde van de kaarten).
 • Uitleg in de helpfunctie om zelf deze achtergronden te kunnen maken.
 • Opslaan van de gemaakte kwartetspellen zodat deze later weer kunnen worden geladen.
 • Afdrukken van de kwartetspellen, zowel voor- als achterzijde.
 • Download hier nog extra 20 rugzijden voor dit programma.
 • Exporteren van het kwartet naar een (Bitmap) plaatje voor grote oplage geschikt voor een drukkerij.
 • Informatie & registratie

  In de demo-versie van Kwartet Designer zijn er een aantal beperkingen t.a.v. het saven en afdrukken. De prijs van dit programma is slechts € 9,50 Door overmaking van dit bedrag op onderstaand rek.nummer, t.n.v. J.Dickmann, Doetinchem onder vermelding van Kwartet Designer en uw e-mail adres wordt het registratie-nummer via e-mail naar u toegezonden. Het ontvangen registratie-nummer moet worden ingevoerd in het programma onder de button Registratie. Wilt u meer informatie of wilt u dit bedrag op een andere manier overboeken of versturen neem dan contact op via e-mail met.... jos@dickmann.org

  Download

  Om het programma eerst uitvoering uit te proberen alvorens tot de aankoop over te gaan kunt u hier de demoversie downloaden. Kijk ook op de filatelie pagina voor informatie over het verzamelen van postzegels.

  Rekening nummer : 92.40.50.977
  IBAN nummer : NL11ABNA0924050977
  BIC nummer : ABNANL2A