DartscorePuzzels & Games


 • : Klik hier voor het spel Duo Match
  : Klik hier voor het spel Team Match

  Systeem Eisen

  : IBM PC of 100% compatible
  : Pentium min. 200 MHz
  : Windows XP/Vista/7..10
  : Scherm, min. 1024 x 768 pixels
  : Min. 150 MB vrije ruimte op schijf
  : Internet Explorer 8.0 of hoger

  : Klik hier voor de orginele grootte

Inleiding

Darts of darten is een sport die gespeeld wordt met drie darts (pijltjes) en een dartbord. Een oude Nederlandse en in de Vlaamse spreektaal nog gebruikelijke naam van het spel is vogelpik (of het minder gebruikelijke vogeltjepik). Het spel werd vanouds voornamelijk in Engelse pubs gespeeld, maar sinds de successen van Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen is het darten ook in Nederland populairder geworden. Toentertijd was het bekendste darttoernooi het World Professional Darts Championship (voorheen ook wel bekend als The Embassy, de toenmalige sponsor. Deze naam werd overigens alleen door SBS 6 gebruikt, sinds deze gestopt zijn als sponsor is dit nu ook wel bekend als The Lakeside), dat jaarlijks op de Lakeside Country Club in het Engelse Frimley Green wordt gespeeld. De internationale bond is de World Darts Federation (WDF). In Nederland is er de Nederlandse Darts Bond (NDB) en in BelgiŽ de Belgische Dart Bond (BDB). (bron Wikipedia)

Mogelijkheden van Dartscore

 • Standen van de spelers bijhouden in een lijst met de totaal scores van 3 darts.
 • Afdrukken van de scorelijst van de spelers, checkout lijst en helptekst.
 • De gemiddelde van een speler berekenen over alle gemaakte scores.
 • Er zijn 2 spelmogelijkheden n.l. Duo Match (1 tegen 1 zoals gebruikelijk te zien is op TV)
 • en Team Match (max.10 spelers) om te oefenen b.v. van 501 t/m 0 in een beurt.
 • Eventueel fouten in de scorelijst herstellen en/of verwijderen.
 • Checkout score te zien bij elke gooi van de drie darts.
 • Het totaal aantal gegooide scores in een lijst per speler van 180 t/m 0.
 • Informatie & registratie

  In de demo-versie van Dartscore zijn er een aantal beperkingen t.a.v. het afdrukken. De prijs van dit programma is slechts € 9,50 Door overmaking van dit bedrag op onderstaand rekening nummer, t.n.v. J.Dickmann, Doetinchem onder vermelding van Dartscore en uw e-mail adres wordt het registratie-nummer via e-mail naar u toegezonden. Het ontvangen registratie-nummer moet worden ingevoerd in het programma onder het item Help/Registratie. Wilt u meer informatie of wilt u dit bedrag op een andere manier overboeken of versturen neem dan contact op via e-mail met.... jos@dickmann.org

  Download

  Om het programma eerst uitvoering uit te proberen alvorens tot de aankoop over te gaan kunt u hier de Demoversie downloaden. Kijk ook op de filatelie pagina voor informatie over het verzamelen van postzegels. Voor installatie van dit programma kijk hier voor een voorbeeld.

  Rekening nummer : 92.40.50.977
  IBAN nummer : NL11ABNA0924050977
  BIC nummer : ABNANL2A