Ukraine 2022 Oorlogszegels

Op 21 februari 2022 verklaarde Poetin dat Rusland de volksrepublieken Donetsk en Loehansk zou erkennen, inclusief hun claims op het gehele grondgebied van respectievelijk de Oekraiense oblasten Donetsk en Loehansk. Op 24 februari 2022 volgde een grootschalige Russische invasie van Oekraine. Deze aanvalsoorlog leidde tot een verdere verslechtering van de relaties tussen Rusland en het Westen.

Als antwoord op de Russische invasie van Oekraine op 24 februari 2022 staat de wereld zij aan zij om Oekraine te ondersteunen. Op 28 april werden de eerste postzegels hiervoor uitgebracht, daarna volgden meerdere landen of gaven aan binnenkort met een postzegel uit te komen.

In de Oekraiense hoofdstad stonden honderden mensen aan te schuiven om een bijzondere postzegels te kopen. De postzegel in kwestie werd ontworpen als eerbetoon aan de Oekraiense soldaat Roman Gribov, die maar een boodschap had voor de Russen die het Slangeneiland bedreigden (go fuck yourself)

Kijk hier voor een foto van de onderzeer en de soldaat. Dit is tevens de orginele ansichtkaart die bij de postzegel is uitgegeven.

Aan de linkerzij een foto van de president Zelensky van Ukraine tijdens de presentatie van de eerste oorlogspostzegels.

Deze Oorlogszegels, kaarten en enveloppen van Ukraine zijn binnenkort te vinden op www.marktplaats.nl

Slangeneiland, een klein eiland in de Zwarte Zee, is voor Oekraine symbool geworden van het heldhaftige verzet tegen de Russische invasie. Op een audiofragment is te horen hoe de Russische marine via de radio de grenswachten toespreekt en hun vraagt zich over te geven. "Dit is een Russisch schip. Ik stel voor dat jullie wapens inleveren en capituleren. Zo niet, dan zal ik het vuur openen. Hebben jullie dat begrepen?" Het antwoord van de soldaten op het eiland was "Krijg de klere."