Nederlandse Prestigeboekjes

In onderstaande lijst zien we de uitgegeven prestigeboekjes en de persoonlijke prestigeboekjes t/m heden. De nummering en de prijzen zijn uit de Speciale Catalogus NVPH. De persoonlijke prestigeboekjes zijn niet opgenomen in deze catalogus. Selecteer met de scrollbalk of met de pijltoetsen op uw toetsenbord (voor Microsoft Explorer gebruikers) een nummer voor een afbeelding van de voorkant van het boekje.

Genummerde boekjes

Persoonlijke boekjes

Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding van een boekje en kies vervolgens Afbeelding opslaan als... om het te downloaden.


De uitgifte van zogenoemde prestigeboekjes overspoelt de wereld van postzegelverzamelaars. Algemeen wordt aangenomen, dat het eerste Prestige Stamp Book werd uitgegeven door de Britse Post, de Royal Mail, op 1 december 1969, met de titel: Stamps for Cooks. De prijs van dit boekje was 1 Pond, een fors bedrag voor die tijd. Maar nergens het woord Prestige. Waar slaat dat op? Is het een uitvinding van een verzamelaar of van een handelaar, of toch van de Britse post? Andere landen hebben de term Prestige trouw overgenomen.